top of page
Ara
  • atillauyanik9

Sosyal Medya'da Ne Kadar Zaman Harcıyoruz ?

Özellikle çocuklar ve gençlerin sık kullandığı sosyal medya ve telefon bilgisayar gibi aletlerin hayatımıza tamamen girdiğini söyleyebiliriz, özellikle pandemi döneminde çocukların evde geçirdiği vakit artmış oldu derslerden geriye kalan zamanlarda çocuklar ve gençler bu alanlara daha çok yönelmeye başladılar.


Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, Türkiye’de sosyal medya ve internet alışkanlığı üzerine medya incelemesi gerçekleştirdi. Ajans Press’in We are Social 2017 verilerinden edindiği bilgilere göre 48 milyon kişilik kitlenin yüzde 87’si düzenli olarak her gün internete girerken, online ortamda 3 saati sosyal medyada olmak üzere 6 saat 46 dakika geçiriyor. Türkiye’de interneti aktif olarak kullanan kitlenen tamamı en az bir sosyal medya platformunun kullanıcısı ve üyesi oldu.



Sadece Gençler ve Çocuklar Değil..


Sosyal medyayı sadece genç ve çocuklar sık kullanmıyor olgunluk yaşındaki insanlarda boş zamanlarında sosyal medyadan vazgeçmiyor, kısaca hayatımızın önemli bir parçası haline geldi, son zamanlarda siyasilerinde sıkça kullandığı başta twitter geliyor, oradan halka veya bir mesaj olarak bu mecra da sıkça kullanılan sosyal medya platformu arasında yer alıyor.


Uyku Bozukluğuna Yol Açabiliyor


Sosyal medyada saatlerce vakit geçirmek ciddi uykusuzluk sorunlarına yol açabiliyor, araştırmalar göre günde 3 saat ve üzeri sosyal medyada vakit geçirmek özellikle akşam saatlerinde bu durumun yapılması uyku sorununa ve uyku düzeninin tamamen bozulmasına sebep olabiliyor, uzmanların tavsiyelerine göre sosyal medyayı zamanlı ve abartılı olmadan kullanmak kişiye yararlı bir durum olacaktır.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page