top of page
Ara
  • atillauyanik9

Hayvan Hakları Yasası Gündemde

Hayvan Hakları Yasası’nın acilen çıkarılması yönündeki talep, iktidar tarafından yıllardır öteleniyor. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Hayvan hakları ile ilgili çalışmalar yapıldı. Önümüzdeki haftalarda sıraya almak suretiyle yasalaştıracağız" açıklamasında bulundu.


Hayvan Severlerin Gözü Bu Yasada...

Hayvan hakları koruyucuları ve hayvan severlerin dikkatle takip ettiği ve çıkmasını istediği yasa yeniden gündemde hayvanlara yapılan zulme son vermek için gerekli yasa çıkarsa caydırıcı olacağını düşünen hayvan severlerin gözü kulağı bu yasada.

Sosyal Medyada da Varlar


Hayvan hakları koruyucuları ve onlara sahip çıkan kurumlar ve kişiler özellikle sosyal medyada seslerini oldukça sık duyurmaya çalışıyorlar hayvanlara olan zulmü eziyeti görmezden gelmeyenler sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyorlar, yıllardır bu yasayı bekleyen hayvan hakları koruyucuları bu haber için '' geç bile kalındı'' gibi söylemlerde bulundular


Diğer Ülkelerde ki Hayvan Hakları


Hayvan hakları konusunda İngiltere’nin oldukça detaylı ve 14’ü aşkın kanun ve yasal düzenlemesi bulunuyor. Evcil hayvanların korunmasından, hayvanat bahçesi işletmelerinin düzenlenmesine kadar hemen her konuda detaylı kanunlar yer alıyor. Hayvanlar “hissedebilen varlıklar” olarak kabul ediliyor. Hayvanlara eziyet, işkence, hayvan dövüşleri gibi durumlarda 20,000 pounda kadar para cezası ve 6 ay hapis cezası verilebiliyor. Hayvan satışı sadece sınırlı sayıdaki petshoplarda yapılabiliyor. Petshop açmak bizim ülkemizdeki kadar kolay değil. Hayvan satışı yapmak isteyenler, hayvanların bakımını düzenli olarak yapmak zorunda. Her hayvanın tüm hayatı boyunca ve bir yıl içinde kaç kez doğum yapabileceği yasayla belirlenmiş. Hayvan satışı yapan kişiler şehirlerindeki yerel komisyondan lisans almak zorunda olup, en ufak şikayette bu komisyon tarafından lisanslarına son verilebiliyor. Lisanslı yerlerden alınmayan, kaçak olarak yurtdışından getirilen hayvanların sahipleri hakkında soruşturma açılabiliyor.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page